14 Eylül 2007 Cuma

YEPYENİ BİR AVRUPA YAKASI

Burhan'ın diziden ayrılacağını duyduğumda şok olmuştum ama Burhan yeni bölümlerdede dizideymiş :)

Avrupa Yakasından ayrılan tek isim Gaffur tiplemesiymiş ve bence iyide olmuş. Artık çok sıkmaya başlamıştı kanaatimce.

Yeni katılan 2 oyuncuya değineyim birazcıkta.

Binnur Kaya "Yabancı Damat" ve "Babam ve Oğlum'dan" tanıyoruz.
Peki yeni bölümdeki rolü ne olacak;
Derginin yarısını satın alarak ortalığı karıştıracak görgüsüz sosyetik Şahika (Binnur Kaya) olarak katılacak diziye.
Binnur Kaya’nın oynadığı olağanüstü bir karakter göreceksiniz Şahika... Bütün ilişkilerin, dostlukların ve bütün ahengin öldürücüsü olabilir. Her şeyi bozabilir, her şeyi birbirine karıştırabilir. Aslı ile Cem’in arasında eskiden yaşanan problemlerin dışında bir de Şahika problemi yaşanacak."

Gürgen Öz; Zaga'dan tanıyoruz Gürgen'i.

Peki yeni bölümdeki rolü ne olacak;

Sabit Efendi ve ailesine Hediye Teyze'nin erkek kardeşi Cesur (Gürgen Öz) olarak katılacak diziye, apartman tadından yenmeyecek!

Yeni bölümler eskilerinin yerini tutacakmı sizce. Yoksa şimdiye kadarki en güzel Avrupa Yakası'mı bekliyor bizleri. Yorumlarınızı bekliyorum

13 Eylül 2007 Perşembe

EMRE AYDIN kısacık!!

Emre Aydın'ın güzel bir şiiri dikkatimi çekti yayınlamak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Memet Sever`e yazmış...

ÖNGÖRÜ

Bok gibi hissediyorum Memet,

Ömrüm yapamadıklarımı düşünmekle geçecek.

Bana kardeşlik yapma şimdi, teselli filan verme.


Her ömür böyle geçmiyor mu?


Seninki de böyle geçecek...



Şiir Hakkındaki Yorumlarınızı Bekliyorum

HAREM'den birkaç foto ve HAREM AĞALARI


Harem sözlük anlamı olarak "yasaklanmış" demekmiş. Sultanın ailesi, hizmetçiler falan filan bir ton hatun kalırmış burada. İşin ilginç yanı "harem ağasına nasıl güvenilipte bunların arasına bırakılırmış", peki neden siyahi (zenci arap) olurmuş bu adamlar? Cevabı altta...




  • Birçok erkek "harem ağası" olmanın başa gelebilecek en güzel şey olduğunu düşünür. Bakalım harem ağası olmak nasıl birşey...

  • Harem ağaları siyahi (arap, zenci) kişilerdi. Osmanlida özellikle kücük yastaki araplar kacirilirak hadim edilir ve hareme kapatilip yetistirilirdi. Ayrıca not olarak şunuda geçeyim; Osmanlılara Mısır valilerinin gönderdiği en gözde hediyeler hadımlaştırılan harem ağalarıdır.
  • Harem ağaları haremdeki kızlardan ve haremin işleyişinden sorumluydular. Harem ağalarının siyahi olmasının sebebi "eğer haremde bir çocuk dünyaya gelirse rengiyle babasını ele versin" diyeydi :)
  • Harem ağalarının organları çok küçükken burulurdu ve daha sonra keslerek işe yaramaz hale getirilirdi. Buna hadım edilmek denilirdi. Adlarına ağa denilmişti fakat aslında erkek bile değillerdi. Sevinsin garipler diye ağa denilirdi heralde.
  • Kısaca harem ağalığını ; mesleklerini ifa etmek için en büyük fedarlığa katlanan meslekgrubu olarakta ifade edebiliriz.